Nieuwe groep cursus HNT van start

Dinsdag 15 september is groep 31 van de cursus Het Nieuwe Telen van start gegaan. Deze groep is toegespitst op de potplantenteelt met potanthurium- en bromeliatelers. De eerste cursusbijeenkomst vond plaats bij RijnPlant Berckenrode (onderdeel van Dümmen Orange) in Naaldwijk.

Cursusleider Jan Voogt (Hoogendoorn Growth Management) wordt in de cursusreeks ondersteund door Aad van Holsteijn (DLV Plant). Van Holsteijn levert een extra bijdrage voor de vertaling van de theorie naar de toepassing in de praktijk.

Tijdens de cursus leren de telers in acht bijeenkomsten verspreid over het jaar de belangrijkste speerpunten van HNT en hoe deze toe te passen in hun teelt. Het gaat dan om meer schermen tegen uitstraling, vocht afvoeren bij een gesloten scherm, het slimmer activeren van het gewas en beter sturen op een gelijk klimaat. De speerpunten worden uitgelegd op basis van de theorie uit natuurkunde en plantfysiologie.

Ook de cursus HNT volgen?
De cursus HNT staat na twee seizoenen nog steeds sterk in de belangstelling van telers. Groepen 32 t/m 38 zijn in voorbereiding. Alhoewel het programma van elke groep in principe gelijk is kennen de groepen een specialisatie naar teelt of regio. Een overzicht van de nieuwe groepen:

32 (Intensief) belichte teelten, cursusleider Edwin van der Knaap (DLV Plant)
33 Groenteteelt West Nederland (voornamelijk paprika), cursusleider Peter Geelen (PlantmonitoringNL)
34 Groenteteelt Zuid-Oost Nederland, cursusleider Peter Geelen
35 Drenthe e.o., cursusleider Hans Pronk (PronkConsultancy)
36 Groene potplanten, cursusleider Jan Voogt
37 Aalsmeer e.o., cursusleider Jan Voogt
38 Tomatenteelt Westland, cursusleider Jan Voogt

Enkele groepen zijn al vol met het maximaal aantal deelnemers van 12. Voor andere groepen is nog aanmelding mogelijk. Bij voldoende belangstelling worden nieuwe groepen worden gevormd.

Kijk hier voor meer informatie over de cursus en aanmelden of neem contact op met Aat Dijkshoorn, e-mail adijkshoorn@ltoglaskracht.nl, mobiel 06 816 136 17.

Meer nieuws