Problemen bij Green Well Westland

Vakblad voor de Bloemisterij

De aardwarmte-installatie van Green Well Westland in Honselersdijk is pas vanaf 1 juli weer operationeel. Dat is althans de verwachting van één van de initiatiefnemers Jos Scheffers van Kwekerij Zeurniet, zoals wordt gemeld door het Vakblad voor de Bloemisterij.

Op 2400 meter diepte is een koppeling doorgesleten, zo blijkt nu na uitvoerig onderzoek. Het oplossen van de storing is daarmee een behoorlijk ingrijpende operatie. Of dat in enkele maanden lukt is ook afhankelijk van het rondkomen van de financiering. Daar wordt onder andere over gesproken met het ministerie van Economische Zaken en de provincie Zuid Holland.

Door de problemen ligt de aardwarmtebron al sinds november stil. De schade voor de aangesloten tuinders bedraagt inmiddels al meer dan 1 miljoen euro, aldus Scheffers. "De rente en afschrijvingen op de installatie lopen door, het onderzoek naar de oorzaak van de storing heeft enkele tonnen gekost en we moeten noodgedwongen de cv-ketel met gas stoken om de kassen te verwarmen."

Meer nieuws