Werkconferentie 30 juni: ‘Glastuinbouw wordt klimaatneutraal’

In 2050 zonder fossiele energie produceren is de ambitie van de glastuinbouw. Fossiel wordt schaars en duur en de afhankelijkheid daarvan knelt op langere termijn.

Markt en klimaatverandering vragen ook een duurzamer product. Er is al veel bereikt de afgelopen jaren. De website Kas als Energiebron staat er bol van. De sector ligt strak op koers voor de energiedoelen 2020 en er is heel veel kennis en techniek ontwikkeld. Dat fundament ligt er.

Het pad naar klimaatneutraal 
Met dat in het achterhoofd nemen ruim 50 betrokkenen en vertegenwoordigers van de glastuinbouwsector het pad naar klimaatneutraal onder de loep. De komende jaren zal kennisontwikkeling doorgaan, maar gaan we ook de omslag maken naar grootschalige implementatie. Op de werkconferentie ‘Glastuinbouw wordt klimaatneutraal’ op 30 juni wordt over beide kanten nagedacht, en dan niet alleen wát er gedaan zou moeten worden maar ook wíe daarvoor – samen - aan de lat staan.

Vervolgafspraken
De bedoeling is dat in het najaar vervolgafspraken worden gemaakt over het programma Kas als Energiebron (inhoud en financiering t/m 2020) en dat er een zo concreet mogelijk inzicht is ontwikkeld voor de periode 2020-2030. De bijeenkomst van 30 juni levert naar verwachting goede input voor. De uitkomst zullen we uiteraard hier publiceren.

Ter inspiratie hebben de deelnemers een korte notitie ontvangen.

 

 

Meer nieuws