Auteur: Robert Solleveld
Vervolgtraining voor groentetelers met een Privacomputer In deze vervolgtraining wordt de belangrijkste stof uit de cursus Het Nieuwe Telen behandeld én wordt in elke les aandacht meteen besteed aan d
Geplaatst op: 24-09-2024
Auteur: Jan van Staalduinen
De cursus ‘Energiezuinig tulpen broeien’ is vorig jaar met financiële steun van het programma Kas als Energiebron speciaal ontwikkeld voor deze specifieke groep telers. Hoeveel een strakke klimaatrege
Geplaatst op: 23-02-2023
Doel Ophelderen welke factoren de kiepgevoeligheid en de duur van de kiepgevoelige fase van tulp ook beïnvloeden, naast goede verdamping en Ca-bemesting van het proceswater. Met deze kennis kan de ver
Lopend
Auteur: Roger Abbenhuijs
Chris Bakker is partner van een gemengd snijbloemenbedrijf, waar euphorbia’s, violieren en tulpen worden gekweekt volgens een strak teeltschema. Enkele jaren geleden besloot hij toe te treden tot het
Geplaatst op: 10-01-2020
Bij de broei van tulpen is een groot deel van het energieverbruik nodig voor de verdamping van water door de planten. Die verdamping zorgt voor transport van voedingselementen uit de voedingsoplossing
Lopend
Tulp staat in de snijbloemen-top 3: Meer dan 600 bedrijven broeien jaarlijks ruim twee miljard tulpen. Tulpenbollen worden binnen slechts enkele weken tot een oogstbare tulp ‘gebroeid’. De energiekost
Afgerond
Auteur: Dennis Medema (LTO Glaskracht Nederland)
Moderne tulpenbroeierijen telen in meerdere lagen. De jonge spruit loopt onder belichting uit op de onderste en middelste teeltlaag. De tulp wordt uiteindelijk afgebroeid onder het daglicht op de bove
Geplaatst op: 18-07-2016
Auteur: Sander Hogewoning, Plant Ligthing BV
Dit najaar zijn onderzoeksbureau Plant Lighting en Proeftuin Zwaagdijk gezamenlijk van start gegaan met onderzoek naar de effecten licht op bladspreiding en bladkiep bij tulp. Moderne tulpenbroeierije
Geplaatst op: 11-11-2015
Door tulp in drie, of in de toekomst wellicht zelfs meer, lagen te gaan telen kan veel energie bespaard worden: De teler hoeft slechts een derde van zijn kasoppervlakte te verwarmen om eenzelfde produ
Afgerond