Auteur: Jan van Staalduinen
Groeiende complexiteit CO2 is een belangrijke productiefactor. Door beperking van het aardgasgebruik neemt de beschikbaarheid voor de teelt af en worden de kosten hoger. De marginale waarde van een kg
Geplaatst op: 03-02-2023
Auteur: Robert Solleveld
De cursus beslaat drie dagdelen en start in de tweede helft van september. Verspreid over de drie cursusdagen komen uiteenlopende onderwerpen aan bod. Bovenaan staat besparen, wat is er op dat gebied
Geplaatst op: 23-08-2022
Auteur: Jasper Ros (TNO)
Er zijn grofweg twee technologiestromen die gebruikt kunnen worden voor de DAC technologie: Adsorptie (met behulp van vaste stoffen) en absorptie (met behulp van wasvloeistoffen). Adsorptie lijkt inte
Geplaatst op: 18-07-2022
Doel: Ontwikkelen en testen van een bedrijfsspecifieke online adviestool voor optimale CO2 dosering om telers inzicht te geven in de CO2-voetafdruk van teeltstrategieën. Telers kunnen met de tool een
Lopend
Auteur: Jan van Staalduinen
Je kunt CO2 op verschillende manieren uit buitenlucht halen (Direct Air Capture, DAC) en wereldwijd gebeurt dat inmiddels op enkele plaatsen, stelde Jasper Ros van TNO bij het begin van zijn presentat
Geplaatst op: 15-06-2022
Auteur: Stijn Jochems (Delphy)
Op de foto: Vooraanzicht van de kasafdeling met drie doordragende rassen Favori, Arabella en Bravura In het project van 2020 ‘Aardbei in balans met verse doordragers’ is veel ervaring opgedaan in het
Geplaatst op: 07-06-2022
Auteur: Mark Meijers (Glastuinbouw Nederland)
Dennis Medema van Glastuinbouw Nederland gaf tijdens de bijeenkomst een toelichting op de beschikbaarheid van CO2 in de toekomst. Ook de alternatieven voor verkrijgbaarheid van CO2 zijn besproken, zoa
Geplaatst op: 31-05-2022
Auteur: Ilse Jansink (Twence)
Twence wekt voornamelijk energie op uit niet-herbruikbaar rest- en bedrijfsafval en is de grootste producent van duurzame energie in Overijssel. Een deel van de CO2 die vrijkomt bij het opwekken van e
Geplaatst op: 11-05-2022
Doel: Het mogelijk maken van CO2-bemesting van kassen met CO2 afkomstig van compostering van champost (en mogelijke bijmenging van andere organische reststromen) en optimale extractie van warmte uit c
Lopend
Doel : Ontwikkelen van handvatten voor toekomstig lager CO2 gebruik in de praktijk door doorrekening van CO2-gebruik, verliezen en mogelijke kosten in paprika en chrysant. Dit project levert voor tele
Afgerond